'Natuur vervangt mans penis door vagina'

Moeder Natuur haalt soms vreemde streken uit. Zo beweert een 25-jarige man uit Malawi dat zijn lichaam vrouwelijke geslachtsorganen ontwikkelt, terwijl zijn testikels zienderogen verdwijnen. De vrouw van Jali Mateyu zou hebben bevestigd dat er een vagina uit zijn anus groeit.

"Twee jaar geleden kreeg ik ineens vreemd vlees rond mijn anus", verklaart de Afrikaan. "Mijn vrouw vertelde me dat het vrouwelijke geslachtorganen waren, maar ineens waren ze zo weer verdwenen. Twee maanden geleden groeiden ze weer terug tussen mijn anus en penis. Mijn lid was gekrompen en later geheel verdwenen, ik had slechts vrouwelijke genitaliën over!"

De arme man besloot een medicijnman in de arm te nemen. Deze maakte een snee in de vrouwelijke geslachtsdelen en besprenkelde deze met kruiden. "Ik heb nu mijn genitaliën weer terug, maar het zaakje is nog te zwak. In bed speel ik niks meer klaar", klaagt Mateyu.

Zijn schoonmoeder en de ex van een van zijn drie vrouwen zouden achter de transformatie zitten. Zij zouden zwarte magie hebben gebruikt om van de jongeman een vrouw te maken.

Mateyu beweert ook dat zijn vrouwelijke geslachtsorganen jeuken en soms bloeden als hij hieraan krabt. Volgens zijn vrouw zou hij zelfs menstrueren. Dr Vincent Moyo van het Queen Elizabeth Central Hospital vindt de arme man maar een fantast. Hij zegt dat het onmogelijk is dat een man vrouwelijke geslachtsorganen ontwikkelt.