Xnoizz: grootste christelijke festival Europa

Vanaf donderdag komen duizenden christelijke jongeren bij elkaar voor 'faith, friends and music' op het Xnoizz Flevo Festival. De organisatie betitelt het festival op recreatieterrein Bussloo bij Apeldoorn zelf als het 'grootste christelijke muziekfestival van Europa'. Tachtig bands staan er op het programma.

Op het festivalterrein zijn vijf podia waar onder meer de buitenlandse bands Anberlin, NewWorldSon en House of Heroes staan geprogrammeerd. Ook een aantal Nederlandse formaties treedt op, zoals Trinity, Only Seven Left en Little Things that Kill.

Daarnaast zijn er discussies en workshops over maatschappelijke en religieuze thema's. Onder anderen CDA'er Ruud Lubbers, fractieleider Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, Marijke Helwegen en het presentatieduo Knevel& Van den Brink zullen de debatten leiden. De organisatie wil de jongeren dit jaar vooral aansporen om behalve over het geloof na te denken over maatschappelijke thema's, kritisch te durven zijn en een eigen mening te vormen.

Het Xnoizz Flevo Festival wordt zondagmorgen afgesloten met een openluchtkerkdienst. Daarbij verwacht de organisatie ruim 14.000 jongeren.

Radiostation 3FM zal het festival donderdagavond tussen 22.00 en 01.00 uur rechtstreeks verslaan. Het is de 33ste editie van het christelijke festival.