Zsa Zsa Gabor ontvangt laatste sacramenten

Zsa Zsa Gabor heeft haar laatste sacramenten ontvangen. De Hollywoodlegende liet zondagochtend een priester afreizen naar een ziekenhuis in Los Angeles, schrijft de Los Angeles Times. Gabor is vrijdag weer opgenomen, ditmaal had de 93-jarige pijn op de borst en zijn twee bloedproppen verwijderd.

"Ze vroeg zondag zelf naar een priester", vertelt Gabors woordvoerder. "Hij heeft haar de laatste sacramenten toegediend." Deze katholieke traditie bestaat onder meer uit een ziekenzalving en een laatste biecht van een gelovige die op sterven ligt. Gabors toestand verslechterde zondagochtend; sinds het ontvangen van de sacramenten heeft de 93-jarige niet meer gesproken.

De Hollywoodlegende krijgt haar voeding sinds zondag via een slang. Zaterdag ging het beter met Gabor. In het ziekenhuis vierde ze samen met echtgenoot prins Frederic von Anhalt haar twintigste trouwdag.

Gabor brak haar heup op 17 juli, waarna ze een nieuwe heup kreeg tijdens een 3,5 uur durende operatie. Woensdag werd ze ontslagen uit het ziekenhuis, later dan verwacht in verband met een infectie. Sinds vrijdag ligt ze weer in een ziekenhuisbed.

Zsa Zsa is de laatst overgebleven van de drie Gabor-zusjes, die allen actief waren in het sociale leven. Ook Eva en Magda, die in de jaren negentig overleden, stierven net als hun moeder na verschillende botbreuken. "Ze waren allemaal tot op de laatste dag pienter", zegt Zsa Zsa's woordvoerder. "Hun lichamen lieten hen in de steek."