Protest overlevenden watersnood Pakistan

Enkele honderden overlevenden van de watersnood in Pakistan hebben maandag een weg geblokkeerd uit protest tegen het uitblijven van noodhulp. De betogers wierpen met stenen en vuilnis een blokkade op, op een verbindingsweg in de zwaar door overstromingen geteisterde regio Sukkur.

Zij zeiden als beesten te worden behandeld. Volgens een van de betogers hebben de mensen in het rampgebied alleen maar wat eten uitgedeeld gekregen toen er verslaggevers en cameramensen in de buurt waren. "Ze gooien pakketten eten naar ons alsof we honden zijn. Ze zorgen ervoor dat mensen om die pakketten gaan vechten", zei hij.

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon deed zondag een beroep op de internationale gemeenschap om snel hulp te bieden aan Pakistan. Na een helikoptervlucht over het getroffen gebied verklaarde hij dat hij nog nooit een ramp van zo'n omvang had gezien.

Ondertussen hebben de Pakistaanse autoriteiten maandag gewaarschuwd voor meer overstromingen. Het blijft maar regenen en een vijfde deel van het land staat blank. Ongeveer twintig miljoen mensen zijn getroffen.