Tweede verdachte vast voor groepsverkrachting

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de groepsverkrachting van een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel. De politie onderzoekt of de 24-jarige man uit Hoogvliet ook was betrokken bij de groepsverkrachting van een 12-jarig meisje uit Nijmegen.

De verdachte is maandagochtend in zijn woonplaats aangehouden. Bij zijn aanhouding zijn meerdere spullen in beslag genomen. Begin deze maand werd in de zaak een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij heeft bekend seksuele handelingen met het 15-jarige slachtoffer te hebben verricht en wordt ook verdacht van ernstig misbruik van het 12-jarige meisje.

Dat meisje werd door agenten op straat gevonden. Het kind was weggelopen en in haar eentje naar Rotterdam gegaan. Uit onderzoek bleek volgens de politie dat zij ongeveer een maand geleden door verschillende mannen ernstig seksueel is misbruikt. Dat zou in ieder geval zijn gebeurd in een woning in de 1e IJzerstraat in Rotterdam en mogelijk ook op andere locaties.

Het 15-jarige meisje uit Capelle aan den IJssel bezocht een maand eerder, op 19 juni, een jamsessie in een buurthuis aan de Slinge en ging na afloop in een auto met de verdachte mee. In de woning in de 1e IJzerstraat in Delfshaven werd ze vervolgens misbruikt. Het slachtoffer deed later aangifte, waarna de Rotterdammer werd aangehouden.

Het 12-jarige meisje heeft meerdere (bij-)namen van verdachten gegeven. De politie verwacht dat op basis daarvan meer verdachten worden aangehouden.

De politie roept meisjes die eveneens in de omgeving van de 1e IJzerstraat slachtoffer zijn geworden van een zedenmisdrijf contact op te nemen met het rechercheteam.