Koster: "Rode kaart was het omslagpunt"

Zondagmiddag stond in Nederland de enige stadsderby op het programma. Excelsior nam het op tegen Feyenoord en wist verrassend te winnen. Ook onze Zuiderburen kennen zo'n stadsderby, Club Brugge en Cercle Brugge stonden toevalligerwijs ook gisteren tegenover elkaar. Cercle won verrassend genoeg het duel met 3-1. Club-trainer Adrie Koster vond al dat het in het begin fout ging voor zijn ploeg.

"Ik vind dat we vanavond niet goed zijn begonnen aan de wedstrijd. De tegengoal kwam er veel te gemakkelijk en het duurde toch tot het kwartier vooraleer we wat beter voor de dag kwamen. De kansen kwamen er dan ook en voor de rust had het toch al gelijk moeten staan," liet de Nederlander weten op het digitale thuis van zijn club.

Over het begin van de tweede helft was Koster wel tevreden: "In de tweede helft zetten we meteen druk en kwamen onze acties er via de flanken ook veel beter uit. De gelijkmaker leek me een logisch gevolg. Met de tweede gele kaart van Perisic kregen we dan het kantelmoment van de wedstrijd, net op een moment waar zij het heel moeilijk hadden. De sanctie vond ik trouwens overdreven."

Na de rode kaart van Perisic had Club nog weinig hoop op een goede afloop: "Spijtig genoeg was de match voor ons daarna over, want net op het moment dat wij één op één wilden gaan spelen, maken ze de 3-1."