Beenhakker: "Niet zo opportunistisch doen over Fernandez"

Leo Beenhakker vindt de lovende woorden over Excelsior-speler Guyon Fernandez overdreven. De technisch directeur van Feyenoord zag Fernandez gisteren tweemaal scoren voor Excelsior tegen de havenclub (3-2).

Beenhakker ziet Fernandez niet als een mogelijk aanwinst voor Feyenoord. De Rotterdamse clubleiding is nog altijd op zoek naar een geschikte spits. De bestuurder van Feyenoord ziet in Fernandez in ieder geval geen versterking. "Laten we niet zo opportunistisch doen met z'n allen", aldus Beenhakker tegen NUSport.

"We volgen deze jongen al langer, maar we moeten niet verwachten dat hij zomaar bij ons in de spits kan komen spelen. In het systeem dat wij spelen heeft hij veel minder ruimte dan dat hij tegen ons kreeg." De 24-jarige Fernandez heeft bij Excelsior nog een contract tot 2011. Maar Feyenoord lijkt voorlopig niet geïnteresseerd.

Fernandez blijft zelf rustig na de complimenten over zijn optreden. "Ik weet dat ze me al langer volgen; ze weten allang wat ik kan. Natuurlijk zou een overstap naar Feyenoord een sportieve verbetering zijn, maar op dit moment houd ik me helemaal niet bezig met een transfer. Ik heb het heel goed naar m'n zin bij Excelsior."