Velthuizen teleurgesteld in Vitesse

Piet Velthuizen kan zich absoluut niet vinden in de houding van Vitesse. De Arnhemse formatie is namelijk verantwoordelijk voor het afketsen van een transfer van de goalie, die in de belangstelling van Hércules Alicante stond.

"Ik ben 23, wil graag een stap maken, en dan is het een droom om in de hoogste Spaanse competitie te kunnen spelen", liet Velthuizen in een reactie weten. De keeper was razend enthousiast, nadat hij vernam dat er interesse van een Spaanse ploeg was.

De onderhandelingen zijn nooit opgestart. "Maar het pakket voorwaarden waarover mijn zaakwaarnemer heeft gehoord, is zeer aantrekkelijk", vervolgt Velthuizen zijn relaas. "Ik heb niet het gevoel dat het tussen mij en de club een lastig verhaal wordt."

Daarnaast is het nog maar de vraag of Vitesse een akkoord kan bereiken met Hércules Alicante. Velthuizen: "Het is niet eens zo dat ze een bod hebben afgewezen, ze willen niet eens meer over een transfer praten, hebben ze laten weten. Opeens zeggen ze dat ik niet te koop ben."

De houding van de Arnhemse formatie wekt logischerwijs de nodige irritatie bij de doelman. "De manier waarop is heel apart. De hele voorbereiding hebben ze me aangeboden bij andere clubs, en dat voelde vreemd omdat ik een clubman ben."

"En nu ik eenmaal gewend ben aan het idee dat ik wel eens ergens anders kan gaan spelen, en een mooie club gevonden heb, gaat het opeens niet door. Daar is weinig logisch in te ontdekken. Of ik boos ben? Nee, maar wel enorm teleurgesteld."