Rutten: "We willen de toon zetten"

Na de succesvol verlopen seizoenstart staat voor PSV dit weekeinde het duel met De Graafschap op de rol. Trainer Fred Rutten wil in de eerste wedstrijd van het seizoen in eigen huis de toon zetten.

Op Orlando Engelaar na was het hele basiselftal van het treffen met Heerenveen (1-3 winst) deze week op pad voor interlandwedstrijden. De midweekse wedstrijden verliepen voor PSV zonder problemen, op Stefan Nijland na. "Heel vervelend, hij heeft een behoorlijke tik gehad. Zoals het zich laat aanzien heeft hij behoorlijk letsel", aldus Fred Rutten vrijdagmiddag op De Herdgang tijdens het wekelijkse persgesprek.

Ibrahim Afellay hoort wel weer bij de selectie, maar zal niet vanaf het beginsignaal spelen. Marcelo en Atiba Hutchinson kunnen hun debuut in de Eredivisie maken, nadat ze van blessures hersteld zijn. Over de eerste thuiswedstrijd van het seizoen stelde Rutten dat hij de toon wil zetten in eigen stadion. "De Graafschap neemt het vertrouwen van vorig seizoen mee, dus we zijn gewaarschuwd."

Rutten vervolgt: "Ze kunnen lekker voetballen, proberen ook om te voetballen. Vorig jaar in de beker heb je gezien dat wij bijna struikelden, dus dat was ook een waarschuwing. Nu zitten we wel in een andere situatie en in een ander ritme, maar we spelen wel thuis. In de eerste wedstrijden gaat het om de punten en wij willen de toon zetten."