Boschker nog niet wedstrijdfit

Doelman Sander Boschker zit net als in het duel met Roda JC nog niet bij de wedstrijdselectie van landskampioen FC Twente. Trainer Michel Preud'homme laat morgen in de wedstrijd tegen sc Heerenveen daarom keeper Nikolay Mihaylov starten.

"Sander heeft een WK meegemaakt, is op vakantie geweest en heeft een kleine medische ingreep ondergaan, dus we zijn bezig om hem weer richting zijn optimale wedstrijdvorm te krijgen. Zo ver is hij echter nog niet, daarvoor zullen we misschien ook nog een oefenwedstrijd moeten organiseren," zei de oefenmeester over Boschker.

De kans is aanwezig dat de 39-jarige goalie in Enschede op het tweede plan is geraakt. "Ik ga daar nu niet over speculeren. Ik heb respect voor zijn grote carrière, maar op dit moment heeft hij een voorbereiding nodig, ook al zie ik al zijn bezieling en uitstraling op de training."

Morgen zal de 19-jarige Nick Marsman ten koste van de 34-jarige Wilko de Vogt als tweede doelman op de bank zitten. "Degene die het verdiend heeft om op de bank te zitten, zit op de bank. Bovendien heeft Wilko wat kleine kwetsuren gehad."