Ferrari meest betrouwbare team in 2010

Het Formule 1-team van Ferrari blijkt in de eerste twaalf races van het Formule 1-seizoen 2010 de meeste betrouwbaarheid te hebben getoond. De F10 reed liefst 1.471 van de te rijden 1.474 ronden dit seizoen. De enige opgave bij de Italiaanse renstal kwam op naam van Fernando Alonso in Maleisië enkele ronden voor het einde.

Toch gaat Ferrari niet aan de leiding van het kampioenschap. Het veel snellere Red Bull voert die lijsten aan en ook op het vlak van de betrouwbaarheid gaat het beter dan verwacht. De coureurs reden samen weliswaar 98 ronden minder dan Alonso en Felipe Massa, maar Mark Webber leidt het coureurskampioenschap, terwijl hij samen met teamgenoot Sebastian Vettel het constructeurskampioenschap aanvoert.

Mercedes staat derde op het lijstje door enkele uitvalbeurten, zoals van Nico Rosberg die na een pitstop in Hongarije een wiel miste. In dezelfde race werd Michael Schumacher op een ronde gezet, wat ook gevolgen voor de statistiek heeft. McLaren doet het slechter dan Mercedes, maar toont wel meer snelheid. Met name de vroege opgave van Jenson Button in Monaco door een niet verwijderd paneel en de versnellingsbakproblemen van Lewis Hamilton in Hongarije deden de statistiek geen goed.

Helemaal onderaan staat Sauber dat in het begin van het seizoen te kampen had met vele technische problemen. Daarom heeft het team nog maar 854 raceronden afgelegd. Dat zijn er minder dan Virgin, Hispania en Lotus, die allen dit jaar nieuw in de Formule 1 zijn. Van de nieuwe teams heeft Virgin de grootste sprong gemaakt, want sinds de nieuwe grotere benzinetank is gemonteerd is de betrouwbaarheid van dat team omhooggeschoten.

# Team Betrouwbaarheid (in %)
1 Scuderia Ferrari 99,8
2 Red Bull Racing 93,1
3 Mercedes Grand Prix 92,7
4 McLaren-Mercedes 91,4
5 Renault 86,4
6 Williams 86,1
7 Force India 85,5
8 Toro Rosso 80,0
9 Lotus 71,1
10 Hispania Racing 70,7
11 Virgin 65,2
12 Sauber 57,9