Messi: "We proberen bij Argentinië de Barcelona-stijl uit"

Lionel Messi, sterspeler van FC Barcelona en de nationale ploeg van Argentinië, is erg tevreden over het optreden in de oefeninterland tegen Ierland (1-0 zege).

"Het was een goede wedstrijd tegen een groot team. We probeerden hen de bal afhandig te maken en ik vond dat we de bal goed in de ploeg rond lieten gaan. Het belangrijkste was dat we hebben gewonnen. Zelfs fysiek zitten we nog niet aan onze top en we hebben nog geen wedstrijdritme, maar uiteindelijk speelden we een heel goede wedstrijd", aldus Messi na afloop tegenover de pers.

"Ik vond de stijl die we toepasten erg goed, als je bekijkt dat we niet zoveel tijd samen besteden. We probeerden hetzelfde systeem dat we bij FC Barcelona gebruiken en daar voelde ik me op mijn gemak bij", zo vervolgde de sterspeler.

Messi is ook erg tevreden met de huidige samenstelling van de technische staf en de spelersgroep. "Deze groep is momenteel in orde, dezelfde selectie als tijdens het WK. We kennen elkaar sinds de toernooien voor ploegen onder de twintig en de Olympische Spelen. De groep is verenigd en we kijken vooruit. Deze overwinning was goed, maar we hoeven (waarnemend bondscoach, red.) Sergio Batista niet te laten zien hoe goed hij als coach is", zo besloot Messi.