Monfils verslaat De Bakker in Toronto

Thiemo de Bakker is uitgeschakeld bij het Masters-toernooi in Toronto. De Westlander was in de tweede ronde niet opgewassen tegen Gaël Monfils (15): 5-7 en 3-6. Voor De Bakker was het zijn tweede nederlaag tegen de Fransman van dit jaar. Bij het ABN Amro-toernooi in Rotterdam moest hij ook al buigen voor Monfils.

Op het Canadese hardcourt ging de partij lang gelijk op. Zowel De Bakker als Monfils serveerde zeer solide en daardoor ging het tot 6-5 gelijk op. Toen moest De Bakker serveren om in de set te blijven en dat ging mis. Monfils kreeg zijn eerste breakpunt van de set en de Nederlander sloeg een dubbele fout.

Het begin van de tweede set was nerveus. Beide mannen kregen in de eerste opslagbeurt van hun tegenstander twee breakkansen, maar benutten die niet. Daarna leunden ze weer op hun service. Bij een voorsprong van 4-3 voor Monfils leverde De Bakker opnieuw zijn opslag in. De Fransman serveerde vervolgens voor de partij, maar De Bakker kreeg nog een kans om terug te breken. Toen dat niet lukte, besliste Monfils de wedstrijd.

Novak Djokovic won met 7-5 en 7-5 van Julien Benneteau. De als tweede geplaatste Serviër had in het tweede bedrijf last van zijn ademhaling, maar maakte desondanks een break achterstand goed. Nikolay Davydenko klopte Fabio Fognini: 7-5 en 6-1.

Mikhail Youzhny (12) en Nicolas Almagro (14) vonden in de tweede ronde hun Waterloo. Youzhny boog voor de Oekraïener Alexandr Dolgopolov: 1-6 en 7-6 (4), 7-5. Almagro kon het niet bolwerken tegen Michaël Llodra: 7-6 (5) en 6-2. De Fransman is de volgende opponent van Roger Federer.