Hellmund: "Austin ultieme plek voor F1-race"

De organisator van de nieuwe Grand Prix van de Verenigde Staten Tavo Hellmund is ervan overtuigd dat Austin veruit de beste locatie is om een race te organiseren. In de stad in de staat Texas wordt momenteel een Formule 1-circuit gebouwd dat in 2012 gereed moet zijn om het circus te kunnen ontvangen.

"Volgens mij is Austin de ultieme plek voor een Formule 1-race. Austin heeft zich de afgelopen vijftien jaar enorm ontwikkeld. Bovendien heeft Texas de op tien na grootste economie ter wereld en hebben veel grote bedrijven hun hoofdkantoor hier. Ook is de locatie van de stad erg gunstig. De stad is niet alleen goed bereikbaar voor de Amerikaanse fans, maar ook voor de fans uit Midden- en Zuid-Amerika. We hebben een contract voor tien jaar gekregen, maar als je het mij vraagt, staan we over veertig jaar nog op de kalender," zei Hellmund op de officiële site van de Formule 1.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is het met hem eens. "We zochten een plek met een wereldberoemde uitstraling en Texas voldoet aan die eis. Daarnaast is Austin een prachtige stad. Iedereen die daar voor het eerst komt, is enorm onder de indruk."

De Brit laat de hoop om ooit in of nabij New York te kunnen racen nog niet varen. "Laten we één ding vooropstellen: Austin is dé locatie van de Amerikaanse Grand Prix. Maar dat betekent nog niet dat we elders in de VS niet onder een andere noemer kunnen gaan racen. Ik zou gek zijn als ik nee zou zeggen tegen een race in New York. Voorlopig blijft dat echter een droom."