Barrichello: "Geen persoonlijke excuses Schumi"

Rubens Barrichello heeft in de Braziliaanse media bekendgemaakt dat hij geen persoonlijke excuses heeft ontvangen van Michael Schumacher na hun incident in Hongarije. In plaats daarvan heeft hij via de media moeten vernemen dat Schumi zijn excuses alleen in het Duits op zijn eigen website had gezet.

Barrichello had in de slotfase van de Grand Prix van Hongarije een veel snellere auto dan Schumacher en hij probeerde de Mercedes GP-rijder dan ook op het rechte stuk in te halen. De Williams kwam naast de bolide van de Duitser die op zijn beurt naar rechts uitweek, waardoor Barrichello op een haar na een betonnen muur miste. Voor dit gevaarlijk rijden werd Schumacher uiteindelijk bestraft met tien plaatsen terug op de grid in de volgende race en kreeg hij een boete opgelegd.

"Ik heb niet eens een telefoontje gekregen," zei Barrichello in de media over het niets horen van zijn voormalig teamgenoot bij Ferrari. "Ik heb er geen spijt van, maar we gaan verder. Natuurlijk heb ik mijn mening erover, maar ik hou me erover op de vlakte. Onze tijd bij Ferrari kan geen vijandigheid opgeroepen hebben, want dan eindig je onderling met de hevigste ruzie."

Barrichello zal Schumacher dan ook niet opzoeken. "Ik heb veel respect voor zijn kampioenschappen, maar ik heb er geen behoefte aan om een vriend van hem te zijn. Het leven gaat om respect tonen voor anderen en vergevingsgezind zijn."