Van Marwijk blij met houding Van Nistelrooy

Bondscoach Bert van Marwijk geeft aan dat Ruud van Nistelrooy zeker nog in beeld kan komen voor het Nederlands elftal. De Hamburger SV-speler liet in de Duitse media weten dat hij nog altijd beschikbaar is voor Oranje.

De oefenmeester van Oranje is zeer te spreken over de houding van de aanvaller. "Dat is positief. Ruud is een jongen die nog veel ambitie heeft", zo meldt Van Marwijk tegenover de NOS. Voor het WK kwam de oud-PSV'er echter niet in aanmerking voor een plaats in de selectie. Van Marwijk achtte de speler niet fit genoeg.

"De vorige keer heeft hij het net niet gehaald, maar als Van Nistelrooy fit is, zal ik hem zeker blijven volgen. Ik selecteer altijd op kwaliteit", zo stelt Van Marwijk. Het is meer dan twee jaar geleden dat Van Nistelrooy voor het laatst voor Oranje in actie kwam.

De spits is inmiddels 34 jaar en kende gedurende de afgelopen twee jaar wat blessureleed. Toch lijkt de Brabander niet bij de pakken neer te zitten. Ook toen bekend werd dat hij niet mee naar Zuid-Afrika mocht, gaf hij aan dat hij zichzelf voor het Nederlands elftal beschikbaar blijft stellen.