Italië verliest onder nieuwe bondscoach

Italië heeft de eerste wedstrijd onder de nieuwe bondscoach Cesare Prandelli verloren. Ivoorkust was door een rake kopbal in de 55e minuut van Kolo Touré met 1-0 te sterk. Het duel werd gespeeld in het Londense Upton Park, de thuishaven van West Ham United, en trok iets meer dan elfduizend toeschouwers.

Prandelli had een belangrijke plaats ingeruimd voor Antonio Cassano, die door zijn voorganger Marcello Lippi buiten de WK-selectie was gelaten. De aanvaller van Sampdoria kon ondanks wat aardige acties het verschil niet maken. Touré deed dat wel. Hij kopte tien minuten na rust een voorzet van Guy Demel achter de debuterende doelman Salvatore Sirigu.

Voor Italië was het de eerste wedstrijd na het totaal mislukte WK. In Zuid-Afrika wist de titelverdediger geen enkele wedstrijd te winnen.