Van Marwijk laat iedereen spelen

Bert van Marwijk zal alle zeventien spelers die geselecteerd zijn voor het oefenduel met Oekraïne morgen speeltijd gunnen. Dat zei de bondscoach vandaag na de afsluitende training.

"Het aantal jongens dat ik heb geselecteerd, geeft wel aan dat de kans groot is dat iedereen speeltijd krijgt", aldus Van Marwijk. Dit betekent dat maar liefst zeven spelers morgen hun debuut in Oranje gaan maken. "De jongens zijn wel een beetje nerveus, dat hoort ook en moet misschien zelfs wel. De tijd is helaas veel te kort om ons goed voor te bereiden op de wedstrijd."

Vooral naar de prestaties van Chelsea-verdediger Jeffrey Bruma is Van Marwijk benieuwd. "Ik wil hem graag aan het werk zien op dit niveau." De bondscoach kijkt ook met extra interesse naar de verrichtingen van de linksbacks Vurnon Anita en Erik Pieters. "Omdat Giovanni van Bronckhorst gestopt is, hebben we een vacature op de linksbackpositie. Ik kijk met veel interesse uit naar hoe Vurnon en Erik het gaan doen."

Vermoedelijke opstelling: Vorm; Marcellis, Vlaar, Bruma, Anita, Brama, Janssen, Beerens, De Jong, Emanuelson en Van Wolfswinkel.