Bondscoach Leekens wil gretige Rode Duivels zien

Georges Leekens wil in zijn tweede interland tijdens zijn tweede ambtstermijn als bondscoach van België een gretige ploeg zien. De keuzeheer speelt een oefeninterland tegen Finland.

"De jongens moeten beseffen dat dit niet zomaar een wedstrijd is. Als ik de spelers in het hotel zie, vind ik ze nog wat te rustig. Die gezonde spanning moet er nu al zijn. Niet de avond voor we tegen Duitsland spelen", zegt Leekens in Het Laatste Nieuws waarmee hij verwijst naar de EK-kwalificatiewedstrijd van volgende maand.

De bondscoach geeft aan dat Romelu Lukaku niet in de basis start. "Er is te veel heisa rondom zijn persoon. Romelu blijft er zelf veel rustiger onder. Zijn présence op training is indrukwekkend. Of hij nu 23 seconden of 23 minuten speelt, dat maakt niet uit. We laten hem overigens op 80 procent trainen."

De bondscoach vindt het jammer dat Jonathan Legear moest afzeggen. Leekens had een basisplaats voorzien voor de Anderlecht-middenvelder, die als blessuregevoelig te boek staat. Tegen Finland bereidt België zich voor op de EK-kwalificatieduels met Turkije en Duitsland.