59-Jarige beboet voor bendevorming

De Antwerpse Lea de Roo is niet blij met de boete die ze maandag kreeg voor samenscholing. De 59-jarige vrouw laste op 27 juli een rustpauze in op het De Coninckplein in Antwerpen, dat leverde haar een proces-verbaal en een boete van 150 euro op.

De vrouw heeft reuma en neemt na het doen van haar boodschappen, tussen de junks en ander gespuis, altijd even rust op het De Coninckplein. “Ik heb in feite niets tegen de junkies die daar zitten, met steevast een blik bier in de hand. Maar ik ben er geen, ik drink nooit bier en doe niet aan bendevorming”, zegt Lea.

Zo ook op 27 juli. Ze zat op het houten podium, dat op het plein staat, toen een politieagente naar haar gegevens vroeg. Volgens de politieagente om te inventariseren wie er allemaal op het plein zaten. De verbazing bij Lea was groot toen ze maandag een aangetekende brief ophaalde bij het postkantoor, met daarin de boete voor samenscholing en het proces-verbaal.

Ik betaal mijn boete niet en wil een klacht indienen tegen de politie, want dit is onterecht”, vindt Lea. De gemeente staat aan haar zijde en volgens een woordvoerder is de boete geseponeerd omdat die ‘verkeerdelijk is opgelegd’.