Sacha Baron Cohen ontloopt claim

Sacha Baron Cohen is ontkomen aan een claim die tegen de film 'Brüno' was ingediend. Een scenarist beweerde dat een scène uit 'Brüno' is gekopieerd uit zijn script. Een rechter in Los Angeles bepaalde dat de klacht ongegrond is, schrijft filmvakblad The Hollywood Reporter.

De scenarioschrijver diende in maart een klacht in omdat een scène in 'Brüno' volgens hem te veel lijkt op een stuk uit zijn filmscript 'Himbos'. In de bewuste scène is te zien hoe hoofdrolspeler Brüno struikelt, in een rek met kleding valt en met allerlei kleren aan zijn lijf geplakt per ongeluk op de catwalk belandt.

De man diende zijn script ooit in bij een producent, maar die wees het idee af. Dezelfde producent kwam vorig jaar met 'Brüno', een alter ego van Sacha Baron Cohen die eerder in de huid van Ali G en Borat kroop. De rechter vond echter dat het idee van een man in een 'klittenbandpak' niet geclaimd kan worden.

Het was niet de eerste keer dat Baron Cohen werd aangeklaagd. In mei won hij een rechtszaak tegen een vrouw die beweerde dat Brüno haar bingospelletje had geruïneerd tijdens filmopnames. Een Palestijn begon een zaak, omdat hij ten onrechte zou zijn neergezet als terroristenleider.

Sacha Baron Cohen ontloopt claim
Sacha Baron Cohen (Foto: Novum)