Stagiair De Ridder krijgt maximaal een week van Jol

Daniël de Ridder krijgt deze week de kans om een contract bij Ajax af te dwingen. De aanvaller krijgt maximaal een week om Martin Jol te overtuigen van zijn kwaliteiten. Dat bericht het Algemeen Dagblad.

Ajax verlangt van De Ridder dat hij woensdag al op het trainingsveld te bewonderen is. De Ridder moet echter eerst nog enkele zaken bij Wigan Athletic afhandelen, alvorens hij terugkeert in Amsterdam. De aanvaller is overbodig bij de Engelse club, die hem echter niet transfervrij wil laten gaan.

De Ridder debuteerde in het seizoen 2003-2004 in het eerste elftal van Ajax. Hij speelde in twee jaar dertig competitiewedstrijden voor de recordkampioen. Hij voetbalde later voor Celta de Vigo, Birmingham City en Wigan Athletic, dat hem aan Hapoel Tel Aviv verhuurde.

Ajax versterkte zich de afgelopen weken al met Mounir El Hamdaoui en André Ooijer. Achmed Mido Hossam tekent waarschijnlijk dinsdag nog voor de hoofdstedelingen. Vanochtend onderging hij met succes een medische keuring in Amsterdam, zo meldde de NOS.