Van Wolfswinkel hoopt op meer interlands

Bert van Marwijk bereidt zich met zijn Nederlandse schaduwelftal voor op het oefenduel met Oekraïne. De bondscoach selecteerde op Michel Vorm na geen enkele WK-ganger. Ricky van Wolfswinkel hoopt op zijn debuut.

Mogelijk krijgen zeven debutanten de kans om zich te laten zien vanaf het beginsignaal. Van Wolfswinkel hoopt bij die zeven te zitten. "Hoeveel centrumspitsen ik in deze selectie tel? Eén echte. Ik hoop dat de bondscoach daar ook zo over denkt", lachte de spits van FC Utrecht in gesprek met De Telegraaf.

"Natuurlijk is dit een leerzame ervaring, maar je hebt ook je doelstellingen. Het is niet de bedoeling dat het hierbij blijft, mocht ik mijn debuut maken", stelt Van Wolfswinkel, die in de seizoenouverture van Utrecht tegen Feyenoord (3-1) direct trefzeker was.

Ook Leroy Fer, die bij afwezigheid van diverse middenvelders werd opgeroepen, hoopt op zijn debuut: "Het gaat hard inderdaad, en ik sta hier niet met een ander gevoel omdat alle 'vaste' spelers er niet bij zijn. Ik wil ervaring opdoen en me laten zien aan de bondscoach. Ik mis dan wel het EK-kwalificatieduel met Jong Oranje tegen Liechtenstein, maar deze wedstrijd is voor mij net zo belangrijk."