Van Marwijk hekelt manier van communiceren Bayern München

Bert van Marwijk is niet blij met de manier waarop Bayern München zijn ongenoegen heeft laten blijken over de blessure van Arjen Robben.

De Duitse club communiceerde dat de KNVB onverantwoordelijk met Robben om zou zijn gegaan. "Het is heel jammer dat de arts en trainer van Bayern dit via de pers communiceren. Ze hebben ons nummer", aldus Van Marwijk gisteren op een persconferentie.

"We zijn in Zuid-Afrika heel voorzichtig geweest, we hebben hem heel behoedzaam 'opgetraind'. Als gevolg daarvan heeft hij zonder klachten en pijn 120 minuten kunnen spelen in de WK-finale. Het kan niet zo zijn dat er iets met Arjen gebeurd is tijdens het WK. Ik begrijp er niets van."

Bayernarts Müller-Wohlfahrt zei vorige week dat Robben nog steeds geblesseerd is en verwees direct naar de KNVB. "Om zo een ander de schuld te geven, dat is niet mijn manier en stijl van communiceren", aldus Van Marwijk.

Robben raakte in de aanloop naar het WK geblesseerd aan zijn hamstring, maar kon door een intensieve behandeling bij Dick van Toorn alsnog meedoen aan het WK.