Falkenburg: "Leuk om bij je debuut te scoren"

Erik Falkenburg maakte deze zomer de overstap van Sparta Rotterdam naar AZ. De middenvelder wordt door trainer Gertjan Verbeek in de spits geposteerd en scoorde tegen NAC Breda direct zijn eerste treffer voor AZ.

"Het is leuk om bij je debuut te scoren, maar het is erg jammer dat we niet hebben gewonnen", sprak Falkenburg na afloop op de clubsite van AZ. "NAC is niet tot veel kansen gekomen. Joey Didulica heeft tot hun doelpunt volgens mij niks te doen gehad. Wij kregen meer mogelijkheden". vervolgt de jeugdinternational.

"De eerste kans van ons was eigenlijk direct een goal. Daarna kregen we nog wel wat mogelijkheden, maar de eindpass was vaak slordig. Ik ben nu teleurgesteld door het gelijkspel. Met AZ moet je hier wellicht wel winnen. Ik heb geen moment gedacht dat de drie punten in de tas waren. Een uitwedstrijd tegen NAC is pittig."

Falkenburg moet wennen aan zijn rol in de spits. "Het is niet mijn favoriete positie. Ik speel liever vlak op ‘tien'. Maar ik heb het naar mijn zin en probeer op elke positie mijn stinkende best te doen. Het is lastig om tegen van die grote gasten als Rob Penders en Kees Kwakman te spelen. Het zetten van druk is voorin ook heel anders dan op het middenveld. Het leven van een spits is behoorlijk zwaar", besluit de aanwinst van AZ.