IJscoman jat fiets 9-jarig jochie

Een negenjarige jongen uit de Amerikaanse stad Detroit moet zijn fiets missen. Het rijwiel is gestolen door een van de grootste kindervrienden aller tijden: de ijscoboer.

De bijzondere fietsendiefstal vond vrijdagmiddag plaats. De twaalfjarige Emmett Long zag uit de verte het busje van de ijscoman aan komen rijden. Samen met zijn drie jaar jongere broer Zach besloot hij op hun fietsjes de beste man tegemoet te rijden.

"Mijn broer ging een ijsje kopen en zou mij er ook eentje geven", vertelt Zach. Het ventje stapte van zijn stalen ros om op de ijskaart zijn keuze te maken. "Ik zag hem vanuit mijn ooghoek achter zijn ijscowagen verdwijnen", vertelt Emmett. "Ik kon hem vanaf dat moment niet zien omdat de auto in de weg stond. Ik zag hem pas weer toen hij voorbij de ijswagen was en kon niet geloven dat hij een fiets had gestolen."

Gillend renden de jongens naar huis en vertelden hun vader in geuren en kleuren over de diefstal. Vader Emmett senior ging het busje nog achterna, maar het mocht niet meer baten. De ijsvogel bleek gevlogen.

Zach is erg verdrietig over de diefstal van zijn fiets. Omdat de familie geen nieuw rijwiel kan betalen, heeft zijn zus haar spaarpot aangebroken om haar broertje een nieuwe fiets te geven.

Het slachtoffer kreeg de fiets twee maanden geleden cadeau van zijn opa en oma. De twee jongens wisten een uitgebreide beschrijving te geven van de dader. De politie is nu naarstig op zoek naar de ijscoboer en zijn busje.


Respect the man in the icecream van!