Xabi Alonso schiet Real voorbij Galaxy

Real Madrid heeft bij een oefenwedstrijd tegen Los Angeles Galaxy een 2-0 achterstand omgebogen in winst. Xabi Alonso schoot de winnende 3-2 diagonaal via de binnenkant van de paal binnen. Gonzalo Higuain maakte de andere twee treffers voor de Madrilenen. Todd Dunivant en Landon Donovan hadden Galaxy op voorsprong gezet.

Galaxy, zonder de geblesseerde David Beckham, kwam in de veertigste minuut op voorsprong. Dunivant prikte de rebound, na een bal op de paal, liggend binnen. De 2-0 werd gescoord uit een penalty, nadat Mahamadou Diarra Galaxy-speler Juninho in zijn gezicht had geschopt.

Higuain stelde in tien minuten orde op zaken. In de 51e minuut scoorde hij uit een voorzet van Cristiano Ronaldo. Kort daarna onderschepte Fernando Gago de bal en rondde Higuain knap af.

Bij Galaxy nam Clint Mathis afscheid van het voetbal. De 46-voudig international speelde 27 minuten mee. Bij Real deed aanwinst Sami Khedira mee. De Duitse verdedigende middenvelder kwam onlangs over van Vfb Stuttgart.