Lindgren twijfelgeval bij Ajax

Rasmus Lindgren vormt opnieuw een twijfelgeval bij Ajax. De Zweedse middenvelder heeft woensdag tijdens de Champions League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki een lichte knieblessure opgelopen. Het is daardoor nog onzeker of hij zondag in actie kan komen in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen.

Lindgren (ex-Groningen) had in de aanloop naar de wedstrijd tegen PAOK hamstringklachten. De Zweed was net op tijd fit om in Thessaloniki te kunnen voetballen. Lindgren maakte tegen PAOK het derde doelpunt van Ajax. Trainer Martin Jol kan zondag in de Euroborg zeker niet beschikken over Eyong Enoh (hamstring), Nicolas Lodeiro (middenvoetsbeentje) en de langdurig uitgeschakelde Timothée Atouba (knie). Luis Suárez en Jan Vertonghen zijn geschorst.

Mounir El Hamdaoui maakt zondag zijn debuut voor Ajax. De Marokkaanse spits kwam over van AZ. "Op Suárez na is hij de topscorer van Nederland. Hij heeft AZ de titel en de Johan Cruijff Schaal gebracht, ik hoop dat hij ons dat ook gaat brengen", aldus Jol, die verwacht dat El Hamdaoui "minimaal" vijftien tot twintig doelpunten gaat maken dit seizoen.