De Ridder door fout op Champions League-lijst Ajax

Ajax heeft Daniël de Ridder al ingeschreven voor de laatste voorronde voor de Champions League. De speler van Wigan Athletic wordt al geruime tijd in verband gebracht met een terugkeer naar zijn oude club, maar de transfer is nog niet rond. Op de lijst op de site van de UEFA heeft De Ridder rugnummer 19 gekregen.

Ook de naam van de nieuwe aanvaller El Hamdaoui staat op de lijst. Ajax hoopte hem al eerder vast te leggen zodat hij in de vorige ronde tegen PAOK Saloniki mee had kunnen doen, maar dat lukte niet. Ajax overleefde de ronde wel.

Voor de volgende speelronde, waarin Ajax vanmiddag werd gekoppeld aan Dynamo Kiev, is de spelerslijst verder weinig verrassend. Wel staan verdedigers Robbie Wielaert en Evander Sno erop, maar uit het feit dat zij geen nummer hebben gekregen, kan mogelijk worden opgemaakt dat hen geen grote rol wordt toebedeeld.

Update 14:40 uur:

Daniël de Ridder staat door een fout van de UEFA als speler van Ajax op de website van de Europese voetbalbond vermeld. Dat stelt de Amsterdamse club. De speler van Wigan Athletic wordt al geruime tijd in verband gebracht met een terugkeer naar zijn oude club, maar van een transfer is geen sprake.

Tijdens zijn wekelijkse persconferentie sprak Ajax-trainer Martin Jol tegen dat De Ridder op zijn lijstje staat om spelers als Dennis Rommedahl, Miralem Sulejmani en Marko Pantelic te vervangen. "Hij is niet een echte buitenspeler of een echte spits. Ajax blijft wel op zoek naar versterking. We proberen er alles aan te doen om nieuwe spelers te halen."