"Bossen en Vink zijn beschadigd"

Volgens Roda JC-trainer Harm van Veldhoven had de KNVB nooit naar buiten mogen brengen dat scheidsrechters Pieter Vink en Ruud Bossen niet geslaagd zijn voor de spelregeltoets. Hierdoor zijn ze volgens de Belg beschadigd geraakt.

"Deze twee arbiters zijn hierdoor beschadigd. Het is pijnlijk om te zien hoe deze toparbiters door de molen worden gedraaid. Dit had de scheidsrechterscommissie van de KNVB nooit openbaar mogen maken," zei Van Veldhoven vandaag in De Telegraaf.

Zijn club Roda begint vandaag in de Eredivisie met een wedstrijd tegen landskampioen FC Twente. Deze wedstrijd staat onder leiding van Bossen. De oefenmeester heeft geen problemen met de aanstelling van de arbiter. "Het is wel weer zo dat in deze situatie elke fout van de scheidsrechter extra benadrukt gaat worden."

Ook Twente-trainer Michel Preud'homme maakt er geen probleem van. "Sommige scheidsrechters zijn goed in de theorie, maar voor mij is het belangrijker wat een scheidsrechter in de praktijk doet. Iedereen heeft wel eens een slechte dag, maar dat wil niet zeggen dat je ook een slechte week, slechte maand of een slecht jaar zult hebben. Ik heb alle vertrouwen in deze scheidsrechters."