'UPC stapt over op CI+'

Kabelexploitant UPC zou eindelijk overstag gaan om over te stappen op CI+ voor de verspreiding van digitale televisie. Dit hebben verschillende bronnen off the record gemeld aan de technologiesite Hardware.info. "De verwachting is dat UPC binnen afzienbare tijd ook CI+ gaat ondersteunen", aldus Eric van Ballegoie van Hardware.info.

Nu gebruikt UPC, dat met 2,3 miljoen klanten vooral actief is rondom Amsterdam, Gelderland en Flevoland, nog aparte UPC-settopboxes om digitale televisie te verspreiden, dit tot grote frustratie van veel klanten. Bijna alle andere Nederlandse kabelmaatschappijen, zoals Ziggo en Caiway, zijn al overgestapt op CI+.

Omdat veel nieuwe tv's tegenwoordig een ingebouwde CI+ module hebben zijn er geen aparte settopboxes en afstandsbedieningen meer nodig voor het bekijken van digitale tv. Dit is niet alleen gebruiksvriendelijker, maar bespaart ook kosten en energie.

Officieel ontkent UPC de berichten nog over het overstappen op CI+.

Update 13:50
UPC heeft inmiddels gereageerd op de berichtgeving van FOK! en Hardware.info. Mediawoordvoerder Ronald Sutmuller verklaart tegenover Totaal TV dat er op dit moment geen verandering van het standpunt van het bedrijf ten aanzien van CI+ heeft plaatsgevonden.

"We hebben in het verleden herhaaldelijk gezegd dat we overwegen om de CI+ modules in te gaan voeren maar dat we op dit moment geen nadere mededelingen doen of wij wel of niet tot ondersteuning van de CI+ standaard overgaan. Dit uitgangspunt is niet veranderd de laatste tijd", aldus Sutmuller.

In december maakte UPC al bekend dat men het mogelijk gebruik van de CI+ techniek aan het bestuderen is. Het Zwitserse kabelbedrijf Cablecom, een zuster van UPC Nederland, maakt namelijk al vanaf eind vorig jaar gebruik van de CI+.


'UPC stapt eindelijk over op CI+'