Verbeek: "Hier krijg je koppijn van"

AZ-trainer Gertjan Verbeek kon gisteren opgelucht adem halen. Zijn team plaatste zich met zeer veel moeite voor de vierde voorronde van de Europa League.

"Ik hou niet van dit soort voetbal", zei Verbeek na afloop tegen RTV Noord-Holland. "Hier krijg je koppijn van. Over twee wedstrijden is het misschien wel terecht, maar vandaag hebben we het onszelf heel moeilijk gemaakt. Ik denk dat de instelling verkeerd was. Niet qua mentaliteit, maar wel om proberen de nul te houden."

En dat terwijl de oefenmeester daar in de voorbereiding op had gehamerd. "Maar dit wil niet zeggen dat het altijd zo gaat. Als het niet beleefd wordt door het grootste gedeelte van de groep heb je een probleem. In mijn beleving is het veel leuker om proberen te scoren dan proberen de nul te houden. Die overtuiging zit er nog niet in. Dat vertrouwen moet nog groeien tussen de technische staf en de spelersgroep."

Verbeek gaf zijn collega van IFK Göteborg nog een pluim. "Ik vond het wel mooi dat deze coach aanvallend wisselde, maar daar werd het wel heel lastig door voor ons. Hij kon er zomaar invliegen. We speelden het gewoon heel slecht uit. Ik denk zeker dat we dit morgen met elkaar gaan bespreken, van hoe dit nou kan."