'De Graafschap hengelt naar Hersi'

De Graafschap heeft zijn selectie voor komend seizoen nagenoeg rond, maar zou nog graag een aanvallende middenvelder aantrekken. De naam van Youssouf Hersi gaat inmiddels rond bij De Superboeren.

Hersi verdient zijn belegde boterham nu nog bij AEK Athene. In het afgelopen seizoen kwam de 27-jarige voetballer echter nauwelijks aan spelen toe. Ook in de nieuwe voetbaljaargang lijken zijn kansen op speeltijd nagenoeg nul te zijn.

Leen Looyen, directeur voetbalzaken van De Graafschap, wilde niet ingaan op de geruchten. "Ik ga niet in op namen", liet hij weten. "Ik ken hem nog van mijn tijd bij NEC en natuurlijk is het een goede speler. Maar dat zijn er wel meer."

De komst van Hersi hangt ook af van de komst van een nieuwe hoofdsponsor. Op dit moment is de ploeg uit Doetinchem niet in staat om een speler aan te trekken. De club heeft echter de hoop uitgesproken deze week een nieuwe sponsor te presenteren. Op die manier is er ook weer wat ruimte om nieuwe spelers aan te trekken.

Hersi is in elk geval geen onbekende op de Nederlandse velden. In het verleden speelde de middenvelder namelijk voor Ajax, NAC Breda, NEC, sc Heerenveen, Vitesse en FC Twente.