Halo: Reach krijgt remake Ivory Tower

Halo-fans moeten nog iets meer dan een maand wachten op de laatste Halo van ontwikkelaar Bungie, Halo: Reach. We weten inmiddels dat de game Forge World, Firefight 2.0, een campagne en verschillende nieuwe multiplayermodi zal gaan bevatten. Hoe zit het eigenlijk met de multiplayer maps? Vandaag zijn er drie nieuwe maps bekendgemaakt: Reflection, Zealot en Spire.

Reflection is een remake van Ivory Tower uit Halo 2. Deze binnen-map is grotendeels hetzelfde gebleven als 'vroeger', al zijn er wat kleine dingetjes aangepast. Ken je Ivory Tower? Dan zal je als eerste opvallen dat Reflection er een stuk frisser uitziet. Door je nieuwe armor-mogelijkheden zal de actie op deze map een flink stuk anders verlopen dan in Halo 2. Zo kun je nu met een jetpack snel en gemakkelijk op het balkon komen waar de sniper ligt. Wapens als de rocketlauncher en shotgun liggen op dezelfde plek als in Halo 2.

Zealot is ook een remake van een map uit Halo 2 genaamd Midship. In Halo 2 was het vooral een binnen-map, maar in Zealot is het een en ander flink veranderd. De twee verdiepingen van Midship hebben er in Zealot nog een verdieping bij gekregen. Deze verdieping brengt je midden in de ruimte met alle gevolgen van dien voor de zwaartekracht. Via een lift of je jetpack kun je dwars door het dak gaan van de tweede verdieping, terwijl kogels dat weer niet kunnen. Op deze manier kun je snel van de ene naar de andere kant in de map, maar het brengt ook een nieuw sausje toe aan deze klassieke map.

 

Spire is een compleet nieuwe map, die speciaal gemaakt is voor Invasion. Deze nieuwe multiplayermode was ook aanwezig in de bèta van Halo: Reach en krijgt er dus een nieuwe map bij. In Spire begin je op het strand voordat je op weg gaat naar een grote toren waar de rest van de invasion-gameplay verder gaat. Het verschil met de eerste Invasion-map is dat de Spartans dit keer gaan aanvallen en de Elites gaan verdedigen.

In de bèta van Halo: Reach kon je al kennis maken met een paar nieuwe armor-mogelijkheden als rennen en een jetpack, maar er is een nieuwe bij. Je kunt een hologram van jezelf laten lopen, waardoor andere spelers denken dat jij daar loopt. Erg handig natuurlijk, want als andere spelers op deze hologram schieten verraden zij hun plaats, terwijl jij er geen schade aan oploopt. Of er nog meer nieuwe mogelijkheden komen voor je armor, is nog niet bekend.

Halo: Reach komt op 14 september uit op de Xbox 360.