Man blij dat hond zijn teen afbeet

Een inwoner van Rockford in de Amerikaanse staat Michigan zegt dankbaar te zijn dat zijn hond een groot deel van zijn teen heeft opgegeten. Dat gebeurde toen de man door de drank buiten bewustzijn was geraakt. De daad van de viervoeter zorgde ervoor dat nog net op tijd werd ontdekt dat de man, Jerry Douthett, aan suikerziekte lijdt. Daar wordt hij nu voor behandeld.

De krant Grand Rapids Press meldde dat de 48-jarige muzikant al een tijdje het vermoeden had dat er iets goed mis was met zijn voet. Er zat een ontsteking die maar niet over ging. Hij weigerde echter medische hulp in te schakelen. Uiteindelijk wist zijn vrouw hem er toch toe te pressen een afspraak bij de dokter te maken.

Voordat hij naar de dokter ging, besloot Douthett zich eerst nog ergens buitenshuis moed in te drinken. Eenmaal weer thuis viel hij dronken in katzwijm. Toen hij later wakker werd, zat zijn hond, Kiko, naast hem en resteerde van zijn teen nog slechts een bloederige massa.

Zijn vrouw bracht hem vlug naar het ziekenhuis, waar artsen diabetes en een ernstige botinfectie constateerden. De rest van de teen moest worden geamputeerd.