De Gendt naar Vacansoleil

Thomas de Gendt en Vacansoleil teammanager Daan Luijkx hebben een akkoord bereikt over een tweejarige verbintenis tussen de Gendt en het Vacansoleil Pro Cycling Team.

De 23-jarige Belg viel dit jaar op met top 5 klasseringen in de eindklassementen van de Ster van Bessèges, Ronde van België en Ster Elektrotoer Ook werd de inwoner van het Vlaamse Semmerzake tweede in de Brabantse Pijl. In 2009 won De Gendt een etappe in de Ronde van Wallonië.

Daan Luijkx weet wat hij in huis haalt: "Thomas de Gendt is een jonge en aanvallende renner. Hij rijdt zelf uitslagen maar schroomt niet te werken en aan te vallen, hiermee past hij perfect binnen onze koersstrategie waarmee we herkenbaar zijn in het peloton. Ik verwacht dat De Gendt alleen nog maar beter wordt."

Het Vacansoleil Pro Cycling Team gaat voor een ProTour licentie in 2011. Het internationale team met een Nederlandse basis werkt aan een ProTour-waardige ploeg voor 2011 samengesteld uit ongeveer tien Nederlanders, vijf Belgen en tien andere veelal Europese nationaliteiten.