Stewart geschokt door actie van Schumacher

Legende Jackie Stewart is zeer geschokt over de actie van Michael Schumacher tijdens de Grand Prix van Hongarije. Waar Rubens Barrichello de Duitser in wilde halen gooide Schumi het slot op de deur en joeg de Braziliaan bijna de muur in. Stewart zegt dat de Duitser makkelijk een dodelijk ongeluk had kunnen veroorzaken.

"Het is zestien jaar en vier maanden geleden dat we voor het laatst een rijder verloren en we zijn soms maar millimeters verwijderd van een nieuw vreselijk ongeluk", aldus de Brit tegenover The Daily Express. "Wat Michael Schumacher bij Rubens Barrichello deed, was de goden verzoeken."

Na afloop van de race kreeg Schumacher meteen een gridstraf voor de volgende race. Derek Warwick, een oud-coureur die in Hongarije deel was van de wedstrijdleiding, had Schumacher een zwarte vlag kunnen geven als het incident eerder plaats had gevonden.

"Het was gewoon schokkend om een coureur dit te zien doen, terwijl hij wist dat de wielen in elkaar konden raken en dat Rubens geen kant meer op kon", vervolgde Stewart, die eind jaren negentig teambaas was van Barrichello. "Dit was een van de ergste aanslagen op een andere coureur die ik heb gezien. Het is ook vreselijk dat een man die zeven wereldtitels heeft gewonnen, zo'n slecht voorbeeld geeft."

 

De bewuste actie