Dembélé: "Ik zal nu een beslissing moeten nemen"

AZ lijkt spoedig afscheid te nemen van Moussa Dembélé. De Belg staat in de belangstelling van meerdere Engelse clubs en staat positief tegenover een vertrek uit Alkmaar.

AZ vroeg vorig jaar zomer meer dan tien miljoen euro voor Dembélé, die door de hoge vraagprijs niet op concrete interesse van buitenlandse clubs kon rekenen. Dembélé heeft echter een teleurstellend seizoen achter de rug, terwijl AZ spelers moet verkopen. Een transfer lijkt dan ook dichterbij dan ooit voor Dembélé.

"Ik zal nu een beslissing moeten nemen", stelt de Belgisch international tegen Het Laatste Nieuws. "Misschien hak ik eind deze week of volgende week de knoop door. Wat mijn prijs is? Ik schat rond de vijf miljoen. Er is belangstelling genoeg. Birmingham City is concreet. Maar nog andere clubs zijn even concreet. Namen noem ik liever niet."

Een transfer naar Fiorentina ketste onlangs af. "Er is geschreven dat ik te veel geld vroeg, maar dat klopt niet", stelt Dembélé. "Ik wilde gewoon niet naar de Italiaanse competitie. Ik ga liever naar Engeland of Duitsland."