Meteb wil via dienstplicht onder contract uitkomen

Er bestaat een mogelijkheid dat Emad Meteb alweer vertrekt bij Standard Luik zonder ooit een wedstrijd voor de club te hebben gespeeld. De Egyptenaar zat ook gisteren niet op de vlucht vanuit Caïro, waar hij zonder toestemming van Standard naartoe was gereisd.

Volgens Egyptische bronnen kon Meteb niet overweg met de 'sfeer in België' en heeft hij zich met opzet aangemeld bij het leger. Zo kon hij onder zijn contract met Standard uit. Als universiteitsstudent kon Meteb ontsnappen aan de militaire dienst. Dat liet hem toe vorige maand een contract in Luik te tekenen.

In Egypte werd echter bekend dat Meteb zich aan de Modern Academy in Maadi heeft uitgeschreven. Daardoor moet hij in dienst en heeft hij meteen het excuus in handen om zijn contract met Standard te verbreken.

Of dat volstaat om de FIFA te overtuigen, zal moeten blijken. Op contractbreuk staan schorsingen van vier maanden tot twee jaar. Standard wilde gisteren niet reageren op de nieuwe ontwikkelingen. "We willen eerst weten waarom de speler zonder onze toestemming wegblijft en welke juridische middelen we desgevallend moeten aanwenden", zegt directeur Pierre François tegen Het Nieuwsblad.