Zesduizend sporters klagen EA aan

Ongeveer zesduizend gepensioneerde American Football-spelers hebben in Californië een rechtszaak aangespannen tegen game-uitgever Electronic Arts. EA zou op de spelers lijkende figuren in het spel Madden NFL 09 onrechtmatig hebben gebruikt.

De veteranen zijn van mening dat de game-uitgever de namen en uniformen van de spelers met opzet veranderd heeft, maar ondertussen wel de visuele gelijkenissen heeft behouden. De gelijkenis was zo groot dat spelers gemakkelijk konden zien welk personage welke sporter moest voorstellen. EA zou veel geld verdienen dankzij het realisme van de Madden NFL-serie. Zo heeft Madden NFL 09 omgerekend zo'n driehonderd miljoen euro omgezet.

Het is niet de eerste keer dat Electronic Arts in de problemen komt door het onrechtmatig gebruik van op echte sporters lijkende gamefootballers. Vorig jaar moest de uitgever 26 miljoen dollar betalen aan de belangenorganisatie voor NFL-spelers vanwege het gebruik van de afbeeldingen van tweeduizend spelers in diverse sportgames.

Zesduizend sporters klagen game-uitgever aan
Zesduizend sporters klagen game-uitgever aan