Starcraft II doet het goed ondanks vervelende bug

Starcraft II heeft in de eerste 24 uur één miljoen exemplaren verkocht wereldwijd, na 48 uur stond de teller op 1,5 miljoen exemplaren en dat maakt het nu al de best verkochte PC-game van 2010. Helaas wordt de launch een klein beetje overschaduwd door een bug die mogelijk je grafische kaart kapot kan maken.

Meerdere mensen hebben al een klacht ingediend nadat hun grafische kaart doorgebrand is bij Starcraft II. Het probleem lijkt hem te zitten in het hoofdmenu dat geen framerate-limiet heeft en daardoor kan de temperatuur van de grafische kaart oplopen en zichzelf uitschakelen bij oververhitting, of ook echt kapot gaan.

Blizzard is bekend met het probleem en heeft ondertussen al een tijdelijke oplossing gevonden, mensen moeten naar dit bestand: Documents\StarCraft II Beta\variables.txt, hier moeten ze de volgende regels frameratecapglue=30 en frameratecap=60 toevoegen. 

Blizzard heeft nog niet laten weten of ze iets gaan doen met mensen die al gedupeerd zijn door de bug, ondanks reacties van boze mensen. Het zal nog een lastige zaak worden want grafische kaarten zullen vaak door oververhitting niet zomaar kapot gaan, vaak spelen er nog meer factoren mee.

Dit kan nog een staartje gaan krijgen dus hou het in de gaten!