Lady Gaga bijna dood na overdosis cocaïne

Lady Gaga is ooit ontsnapt aan de dood na een overdosis cocaïne. Maar de tijd van cocaïnegebruik ligt volgens de 24-jarige Gaga ver achter zich. De excentrieke zangeres gebruikte de drug slechts af en toe, maar een keer ging ze over de schreef.

"Ik zal niet liegen, af en toe. En dan bedoel ik misschien een paar keer per jaar", biecht Gaga op in het tijdschrift Vanity Fair. "Ik wil niet dat mijn fans mij nadoen", zei Gaga. "Ik wil niet dat mijn fans denken dat ze het ook moeten doen om cool te zijn. Het ligt achter me. Het was een dieptepunt en het liep uit op een ramp."

Een overdosis zorgde ervoor dat de zangeres bijna het loodje legde. "Het ging geestelijk niet goed met me en ik had zo veel meegemaakt. Ik nam toen zo veel, het was genoeg om iemand de pijp uit te laten gaan", vertelt ze. "Mijn moeder kwam erachter, gilde heel hard door de telefoon en heeft me opgehaald."

Lady Gaga ging niet naar een afkickkliniek, maar besloot af te kicken bij haar oma thuis. "Ik vertelde haar dat ik dacht dat mijn leven over was", vertelt de artiest. Gaga's drang naar roem was zo groot dat deze haar bijna fataal werd. "Ik had geen hoop meer, terwijl ik zo hard had gewerkt en wist dat ik goed was."

Na verloop van tijd kroop Gaga langzaam uit het dal. "Ik laat je nog een paar uur huilen. Daarna stop je, raap je jezelf bij elkaar, ga je terug naar New York en laat je ze een poepie ruiken", luidde haar oma's advies. Sindsdien gebruikt de zangeres naar eigen zeggen nauwelijks meer drugs.

Lady Gaga bijna dood na overdosis cocaïne
Lady Gaga (Foto: Novum)