Jans: "Hier kan best iets moois groeien"

De komst van Ron Jans heeft tot een frisse wind geleid binnen sc Heerenveen. De Friezen kenden een bar slecht vorig seizoen, maar de neuzen staan weer dezelfde kant op in de aanloop naar het nieuwe jaar.

Bij thuiswedstrijden van sc Heerenveen schalt dit seizoen bij de spelersopkomst Queen uit de boxen. Het nummer One Vision moet symbool staan voor dat waar de Friese club na de turbulente vorige jaargang naar streeft. "Ik heb slechts een verzamel-cd van Queen", bekent trainer Ron Jans. "Maar dat nummer past heel goed bij ons. We willen dit seizoen Europees voetbal halen. Dat doel moet iedereen bij Heerenveen uitstralen."

Ondanks het teleurstellend verlopen vorig seizoen, wil Jans louter nog vooruitkijken. "We moeten niet meer terugkijken", meent Jans in De Telegraaf. "Heerenveen stond altijd symbool voor saamhorigheid, ontwikkeling en de Friese cultuur. Daar moeten we nu weer naartoe werken."

"Ik wil daar graag onderdeel van zijn. In de ontwikkeling van een team is het belangrijk dat spelers elkaar willen helpen. Afgaande op de eerste zes weken denk ik dat daar een heel vruchtbare bodem voor is. Als die lijn zich doortrekt, dan kan hier best iets moois groeien", besluit Jans, die de begroting onlangs met drie miljoen euro teruggeschroefd zag worden.