Nieuw album Michael Jackson in de maak

Fans van Michael Jackson hebben weer iets om naar uit te kijken. Het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone meldde maandag dat platenmaatschappij Sony Music in november een album zal uitbrengen met tien nog niet eerder gehoorde liedjes van wijlen de King of Pop.

De erfgenamen van de vorig jaar overleden Jackson hebben in maart een contract ter waarde van 250 miljoen dollar getekend met Sony. In de komende zeven jaar zullen tien projecten worden uitgevoerd. Het album dat in november verschijnt, is het eerste project.

Later volgen onder meer een dvd-collectie, greatest hits-compilaties en heruitgaven van succesalbums als Thriller en Bad. Jackson overleed op 25 juni 2009 aan overdosis drugs in een woning in Los Angeles.

In een kluis van Jackson zijn meer dan honderd liedjes gevonden die nog niet eerder waren uitgebracht. Een aantal liedjes stammen uit de hoogtijdagen van Jackson, de jaren '80 van de vorige eeuw. Andere composities zijn meer recent. Jackson werkte voor deze liedjes samen met artiesten als Akon, Will.i.am en Ne-Yo.