Schumacher biedt excuses aan

Michael Schumacher heeft zich alsnog verontschuldigd voor zijn gevaarlijke rijgedrag in de Grand Prix van Hongarije. De Duitser van Mercedes Grand Prix duwde gisteren tijdens de race op de Hungaroring bijna de inhalende Rubens Barrichello van Williams tegen een betonnen muur.

De Braziliaan was woedend en noemde de manoeuvre van de zevenvoudig wereldkampioen de gevaarlijkste actie die hij ooit had meegemaakt. De 41-jarige Schumacher vond aanvankelijk dat hij niets fout had gedaan, maar kwam een dag later tot een ander inzicht. "Ik heb nogmaals naar het incident met Rubens gekeken en ik moet toegeven dat mijn manoeuvre verkeerd was", verklaarde Schumacher op zijn website.

Om daar meteen aan toe te voegen dat hij uiteraard niet opzettelijk Barrichello in gevaar wilde brengen: "Als hij wel dat gevoel heeft, dan zeg ik: sorry, dat was niet mijn bedoeling." De wedstrijdjury oordeelde na afloop dat Schumacher straf verdiende; hij moet bij de volgende race tien plaatsen naar achteren in de startopstelling.