Warner Bros. bezig met The Hobbit-games

Warner Bros. Interactive produceert twee games rond de verfilming van het boek The Hobbit. Dat heeft het bedrijf laten uitlekken in een vacature op de website Gamasutra. Wanneer de games rond The Hobbit uit moeten komen, is nog niet bekend.

Het bedrijf zoekt naar een marketing directeur voor alle activiteiten binnen het Lord of the Rings- en The Hobbit-portfolio. Met de lancering van Lord of the Rings: War in the North en de twee onaangekondigde The Hobbit-games verwacht Warner Bros. driehonderd miljoen dollar omzet te draaien.

De verfilming heeft vertraging opgelopen doordat regisseur Guillermo del Toro uit het project is gestapt. Peter Jackson zou de regie willen overnemen als de noodlijdende filmstudio MGM voorrang geeft aan The Hobbit boven andere filmprojecten. Peter Jackson was eerder verantwoordelijk voor de regie van de succesvolle The Lord of the Rings-trilogie.

Warner Bros. Interactive heeft zich in het afgelopen jaar ontpopt tot een ware Tolkien-liefhebber. Maart vorig jaar nam Warner Bros. Interactive de licentie voor Lord of the Rings-games over van Electronic Arts. In april kocht het bedrijf tevens gamestudio Turbine op waardoor de rechten voor de online game The Lord of the Rings Online ook in handen van Warner Bros. Interactive zijn.

De game-uitgever brengt binnenkort de game In de Ban van de Ring: Aragorns Avontuur uit voor verschillende spelcomputers. Daarnaast werkt het bedrijf op dit moment aan Lord of the Rings: War in the North. Dit spel werd in maart aangekondigd en verschijnt ergens volgend jaar.

Warner Bros. bezig met 'The Hobbit'-games
Warner Bros. bezig met The Hobbit-game