El Hamdaoui: "Dit is geen droomtransfer, maar een prachtige"

Mounir El Hamdaoui rondde recentelijk zijn transfer naar Ajax officieel af en zat zaterdagavond al op de Amsterdamse bank tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Tegenover SBS6 gaf de aanvaller na afloop van het verloren duel (0-1) uitleg over zijn overstap.

El Hamdaoui toonde zich logischerwijs blij met zijn transfer van AZ naar Ajax. "Ajax is een hele mooie club, dus dit is een hele mooie transfer", aldus El Hamdaoui. "Het is geen droomtransfer, wel een prachtige transfer."

"Nummer één is de club, en daarnaast ook omdat Martin Jol er zit", gaf de spits uitleg over zijn beweegredenen voor Ajax te kiezen. "Ik ken hem al een tijdje, hij haalde me naar Tottenham en wilde me al eens naar RKC Waalwijk halen. Ik heb gewoon een goed gevoel bij hem, vandaar dat ik ook naar Ajax wilde."

De verhalen over de compensatie voor zijn sportzaak in Rotterdam verwees hij naar het rijk der fabelen. "Dat is volkomen onzin. We hebben een sportzaak met de familie in Rotterdam, maar dat staat helemaal los van mijn transfer. Het heeft er niks mee te maken", besluit El Hamdaoui, die niet zijn eerste speelminuten maakte. "Na de rode kaart voor Suárez had het geen nut meer om erin te komen."