Laura start woensdag zeiltocht

De 14-jarige Laura Dekker start woensdag met haar zeiltocht rond de wereld. Zij vaart eerst met haar vader richting Portugal, vanwaar zij in haar eentje verder gaat, meldt Laura zaterdag op haar weblog. Laura vertrekt om 09.00 uur richting Portugal. Op haar weblog heeft zij een foto van haar schoolboeken gezet, die zij meeneemt op haar reis.

De rechtbank in Middelburg oordeelde dinsdag dat het 14-jarige zeilmeisje niet langer onder toezicht van Bureau Jeugdzorg hoeft te staan. Jeugdzorg had daarvoor al aangegeven te menen dat haar 'sociaal-emotionele en identiteitsontwikkeling' niet langer wordt bedreigd. De Raad voor de Kinderbescherming was het hier aanvankelijk niet mee eens, maar liet woensdag weten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak.

De raad stelde dat er inmiddels voldoende aandacht voor Laura is geweest. De raad vindt het goed dat zij een andere boot heeft en dat de voorwaarden voor haar reis inmiddels zijn verbeterd. Vorig jaar liet Laura weten als jongste ooit een solozeiltocht rond de wereld te willen maken. De rechter stak hier een stokje voor omdat de reis onveilig zou zijn en slecht voor haar ontwikkeling. Zij kwam toen onder toezicht van Bureau Jeugdzorg te staan.