'Spelers NAC zijn laaiend op clubbestuur'

Er is een conflict ontstaan tussen de spelersgroep en het clubbestuur van NAC Breda. De oorzaak van het probleem is de voorgestelde verlaging van de wedstrijdpremies. De afgelopen week hebben beide partijen diverse malen met elkaar om de tafel gezeten. Het clubbestuur voelt zich gedwongen om te korten op de premies, omdat de huidige hoogte van de premies onverantwoord is ten opzichte van de financiële situatie bij de club.

Elke speler van NAC, plus de assistent-coach, ontving vorig seizoen 925 euro per wedstrijdpunt. Voor coach Robert Maaskant was de regeling niet van kracht, omdat hij een ander contract heeft. Het vorige seizoen behaalden de Bredanaars 46 punten. Bovenop het salaris kreeg elke speler dus ongeveer 50.000 euro.

Volgens BN/De Stem zijn de spelers van NAC vooral boos over het feit dat alleen op hen wordt bezuinigd en dat het overige personeel wordt ontzien. Door de premiehalvering bezuinigt de directie ongeveer zes ton extra op de voetballers. Doordat een aantal spelerscontracten niet werd verlengd, konden de Bredanaars eerder al 1,2 miljoen bezuinigen.