Force India haalt geblazen diffuser van de auto af

Het Formule 1-team Force India zal dit weekend op de Hungaroring net als vorige week in Duitsland weer een zwaar weekend tegemoet gaan. Het Indiase team kende een sterke seizoensstart, maar verder dan een plaats in de middenmoot lijkt de renstal dit weekend niet te komen.

Toch is er ook hoop, want de geblazen diffuser leek goed te werken op de bolide van Adrian Sutil, maar wordt desondanks uit voorzorg er voor de rest van het weekend vanaf gehaald. "Mijn doel was om zoveel mogelijk meters te maken met onze nieuwe diffuser. We hebben op dat punt ook wel goede progressie geboekt. Er waren geen probleem mee en dat is altijd positief als je een grote update op de auto zit. Maar verder gaat het eigenlijk nog niet zo lekker. We worstelen een beetje op de zachte band. Hopelijk kunnen we morgen nog wat progressie boeken," zei Sutil.

Teamgenoot Vitantonio Liuzzi kwam niet verder dan plaats achttien. "De balans was vrij goed, vooral op de harde band. We moeten alleen nog kijken waarom we geen vooruitgang wisten te boeken op de zachte band. Het gaat waarschijnlijk een zwaar weekend voor ons worden, maar we gaan vanavond alles goed analyseren en kijken of we morgen nog iets sneller zijn."